Zaželi podršku

UP.02.1.1.13.0312

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

KaSPIN je korisnik odobrenog projekta „Zaželi podršku“ koja se provodi iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020; Zaželi program zapošljavanja žena – faza ll. Na projektu smo ostvarili partnerstvo s Centrom za socijalnu skrb Karlovac, Centrom za socijalnu skrb Slunj i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Karlovac kojima se ujedno i zahvaljujemo na podršci i povjerenju.

S provedbom projekta „Zaželi podršku“ započeli smo 05.01.2021. godine, kojem je cilj zapošljavanje pet nezaposlenih i teško zapošljivih žena, a krajnji korisnici su 30 starijih i nemoćnih osoba.

Zaposlene žene će svojim radom poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće domova korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala) i dr. Ovaj projekt korisnicima omogućuje socijalizaciju kroz razgovore i druženje, te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta: 464.329,90 kn

Nositelj projekta:

Karlovačka udruga spinalno ozlijeđenih – KaSPIN

A.G. Matoša 14c, Karlovac

Mob: +385 98 670 434

info@kaspin.hr

Posredničko tijelo razine 1:

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

www.mrosp.gov.hr

Posredničko tijelo razine 2:

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ured za financiranje i ugovaranje projekata EU

cesdfc@hzz.hr

www.hzz.hr