Završen projekt Zaželi – faza 3

Objavljeno u: Novosti, Zazeli podrsku faza3

Projekt Zaželi – faza 3, u vrijednosti od 57.934,83 eura financiran je iz Europskog socijalnog fonda iznosu od 85% u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. te 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Predviđeno trajanje projekta bilo je 8 mjeseci, a sa provedbom smo započeli 5. siječnja 2023. Korisnik odobrenog projekta je Karlovačka udruga spinalno ozlijeđenih KaSPIN, a kroz projekt je ostvarena suradnja s Hrvatskim zavodom za socijalni rad Karlovac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Karlovac, koji su bili uključeni kao partneri na projektu.

U trećoj fazi projekta Zaželi podršku - faza 3 zaposleno je 9 žena na puno radno vrijeme,  iz teško zapošljivih skupina s najviše završenom srednjom školom. Tijekom 6 mjeseci pružale su potporu i podršku za 67 starijih i nemoćnih sugrađana ,dok su prema projektnom prijedlogu inicijalno bila predviđena 54 krajnjia korisnika.

Našim sugrađanima s područja Grada Karlovca i okolice starije životne dobi i onima u potrebi ili nepovoljnom položaju pružena je potpora i podrška kroz pomoć u vidu kućanskih poslova, uključivanja u društveni život zajednice i ublažavanja osjećaja usamljenosti s ciljem poboljšavanja kvalitete života. Svaki krajnji korisnik je tijekom provedbe projekta mjesečno dobivao pakete sa kućanskim i higijenskim potrepštinama.

Informiranje šire javnosti ostvareno je putem plakata, kao i putem mrežne stranice Udruge.

Svi s nestrpljenjem očekujemo iduću fazu projekta Zaželi – prevencija institucionalizacije : naši korisnici – osobe starije životne dobi i osobe u potrebi sada su ostavljene bez pomoći koja im je neophodna, kao i žene zaposlene ovim projektom koje su se ponovo našle nezaposlene na tržištu rada.

Print Friendly, PDF & Email