Uz osobnu asistenciju do novih mogućnosti

Karlovačka udruga spinalno ozlijeđenih - KaSPIN korisnica je odobrenog projekta Usluga osobne asistencije naziva "Uz osobnu asistenciju do novih mogućnosti" kojeg nastavljamo i u 2018.-toj godini. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020. Poziv na dostavu projektnih prijedloga Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom UP.02.2.2.02.

Bespovratna sredstva potječu iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske s ugovorenim ukupnim prihvatljivim troškovima u iznosu od 767.556,00 kuna, koji je ujedno iznos EU potpore. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca koje je započelo potpisivanjem Ugovora 01. travnja 2017. godine sa Ugovornim tijelom.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u provedbi projekta posredničko je tijelo prve razine (PT1), a Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata EU provoditelj je druge razine (PT2).
Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta. Ciljnu skupinu projekta čini 6 korisnika, osoba sa cerebralnom paralizom, neuromuskularnim bolestima, paraplegijom, multiplom sklerozom i amputacijom sa područja Karlovačke županije u dobi od 21 do 63 godine.

Osobni asistenti uslugu pružaju u vrijeme koje odredi korisnik te na način i na mjestu koje definira korisnik prema svojim potrebama. Uslugom osobne asistencije sprječava se institucionalizacija, unapređuje se kvaliteta života korisnika, uključivanje korisnika u aktivnosti obrazovanja, rada, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Povratne informacije korisnika osobne asistencije nam govore da se od početka provedbe projekta kvaliteta njihovog života uvelike poboljšala te nam je plan u 2019.-toj godini proširiti projekt i povećati broj korisnika.

Print Friendly, PDF & Email