Spin pokret+

Projekt SPIN POKRET+ provodimo u partnerstvu s HUPT- om, a financiran je iz područja Zdravstva i socijalne skrbi Karlovačke županije za 2018.- tu godinu. Jedna od aktivnosti nam je obilazak sadašnjih članova kao i novih članova u udaljenim mjestima županije. U obilasku saznajemo probleme i poteškoće s kojima se naši članovi/ce i njihove obitelji susreću u svakodnevnom životu koje donosi život udaljen od grada kao i problemima koje su karakteristične za ozlijede leđne moždine. Aktivnost u sklopu ovog projekta je odlazak naših članova na utrku Wings for Life u Zadarukoja je u samo par godina postala jedna od najljepših svjetskih sportskih priča, a ovim projektom je omogućeno našim članovima da budu dio te priče.

Cilj ove utrke je da sudjeluje što više ljudi u invalidskim kolicima i onih koji će trčati uz njih i tako skupiti što više novaca. 100% prikupljenih sredstava namijenjeno je zakladi Wings for Life, koja financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine.

Ovim projektom nam je cilj uz pomoć partnera održati i dvije radionice kojima želimo naše članoveuključiti u društveni život da postanu vidljiviji u zajednici i „izvući“ ih iz njihovih domova.

Na radionicama želimo osnažiti naše članove, upoznati ih s njihovim pravima, zajedno s njima ukazati na barijere i probleme s kojima se susrećemo krećući se u kolicima.
Osim toga, saznanje da netko brine o njihovim potrebama i želi im pomoći, bitno će utjecati i na njihovo samopouzdanje i želju da sami nešto učine za sebe što će posljedično imati pozitivan učinak na njihovo psiho-fizičko stanje.

Print Friendly, PDF & Email