Saznaj više, sačuvaj život!

Projekt je financiran iz Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz Proračuna Grada Karlovca za 2019. u iznosu od 4.000,00 kn.

Ovim projektom želimo utjecati na svijest mladih ljudi u najaktivnijoj životnoj dobi u kojoj su ozljede kralježnice najčešće. Prema podacima našeg saveza, Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara, najčešći uzroci spinalnih ozljeda su prometne nesreće, skokovi u vodu, padovi, prostrijelne rane, a podaci pokazuju da je 67,5% osoba sa spinalnim ozljedama ozlijeđeno u dobi između 15 i 34 godine. Takva vrsta ozljede znači trenutačni životni preokret, kako za ozlijeđenu osobu, tako i njezinu obitelj.
Proteklih godina ostvarili smo uspješnu suradnju sa osnovnim i srednjim školama koja je rezultirala zanimanjem i potrebom za ovu vrst edukacije i tijekom ove školske godine.
Cilj ovog projekta je učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola i iz vlastitog primjera osoba sa spinalnim ozljedama ukazati kako jedna sekunda nepromišljenosti i nepažnje ostavlja trajne i teške posljedice za cijeli život.

Print Friendly, PDF & Email