Potpisan ugovor za III fazu projekta Budi aktivan-Budi uključen II

Objavljeno u: Budi aktivan 2, Novosti

U srijedu 12. svibnja potpisan je ugovor za lll fazu razvoja usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom za projekt Budi aktivan-Budi uključen ll

U prostoru Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije održana je svečana dodjela ugovora vezanih za provedbu 2. faze programa Zaželi te za provedbu lll faze razvoja usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom. Ugovore je svečano uručila državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Majda Burić.

Svečanoj podjeli ugovora nazočile su saborske zastupnice Nada Murganić i Maja Grba Bujević, zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar te zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca Andreja Navijalić. Ugovor koji se odnosi na provedbu lll faze razvoja usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, prijavitelja Karlovačke udruge spinalno ozlijeđenih (KaSPIN) u vrijednosti 1.515.132,45 kuna, preuzela je Martina Benić, predsjednica KaSPIN-a.

Cilj navedenog projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života OSI pružanjem osobne asistencije u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. U projekt je uključeno 20 korisnika od 18-65+godina iz Karlovačke, Istarske, Primorsko-Goranske županije  te Grada Zagreba . Doprinos je to vidljivosti OSI, većoj osviještenosti javnosti o njihovim potrebama prilikom ostvarivanja svojih temeljnih prava i zadovoljavanja osnovnih životnih potreba. Širenjem usluge osobne asistencije dobiva se mogućnost unapređenja kvalitete življenja, socijalnog uključivanja te sprječavanja institucionalizacije.

Print Friendly, PDF & Email