Opreznijim koracima za bolju budućnost

Projektom "Opreznijim koracima za bolju budućnost" financiranog od Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Karlovca za 2018.-tu godinu u iznosu od 3.000,00 knželimo provesti edukaciju o spinalnim ozljedama i njihovom sprečavanju u osnovnim i srednjim školama, a partner na ovom projektu nam je Udruga UOSIKAŽU.
Ovim projektom želimo utjecati na svijest mladih ljudi u najaktivnijoj životnoj dobi u kojoj su ozljede kralježnice najčešće. Prema podacima našeg saveza, Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara (HUPT), najčešći uzroci spinalnih ozljeda su prometne nesreće, skokovi u vodu, padovi, prostrijelne rane, a podaci pokazuju da je 67,5% osoba sa spinalnim ozljedama ozlijeđeno u dobi između 15 i 34 godine. Takva vrsta ozljede znači trenutačni životni preokret, kako za ozlijeđenu osobu, tako i njezinu obitelj.
U prošloj školskoj godini ostvarili smo uspješnu suradnju sa srednjim školama koja je rezultirala zanimanjem i potrebom za ovu vrst edukacije i u ovoj školskoj godini.
Cilj ovog projekta je učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola i iz vlastitog primjera osoba sa spinalnim ozljedama ukazati kako jedna sekunda nepromišljenosti i nepažnje ostavlja trajne i teške posljedice za cijeli život.

Print Friendly, PDF & Email