Projekt "Mladost s osmjehom"

Projekt s nazivom "Mladost s osmjehom" je financiran od grada Karlovca sa 3,000 kn s ciljem upoznavanja mladih sa spinalnim ozljedama.
Spinalna ozljeda je jedna od najrazornijih koja se može dogoditi čovjeku. Nemogućnost hodanja samo je jedna i najvidljivija posljedica ovih ozljeda. Međutim tu je i niz drugih problema s kojima se osobe sa spinalnim ozljedama svakodnevno susreću. Posjetit ćemo učenike viših razreda – konkretno 7. i 8. razreda osnovnih škola te učenike srednjih škola te im ukazati na opasnosti koje proizlaze iz njihovih nepromišljenih akcija, informirati ih kako dolazi do ozljede, educirati i potaknuti ih na senzibilitet prema osoba sa spinalnim ozljedama, organizirati edukacijska predavanja kao i praktični dio na terenu gdje se i sami mogu uvjeriti u posljedice i poteškoće u redovnom životnom funkcioniraju s kojima se susreću osobe sa spinalnih ozljedama.
Promidžbu ćemo ostvariti podjelom letaka, plakata, objavom na internetskoj stranici (koja je u izradi) i facebook stranici. Projekt će provoditi članovi KaSPIN-a koji će mladima kroz predavanje i prezentaciju prenijeti svoja životna iskustva od nastanka ozljede do danas. Obzirom da svi članovi koriste invalidska kolica i teže su pokretni, pomagat će asistentica Renata Jazvac (prijevoz, prevladavanje barijera kod dolazaka u škole i sl.) Projektom će biti obuhvaćene tri srednje i jedna osnovna škola.

Print Friendly, PDF & Email