Osobna asistencija za osobe s invaliditetom; Budi aktivan - Budi uključen

UP.02.2.2.09.0139

Za 20 osoba sa najtežim stupnjem invaliditeta

O projektu: Karlovačka udruga spinalno ozlijeđenih – KaSPIN korisnica je odobrenog projekta Osobna asistencija za osobe s invaliditetom; Budi aktivan - Budi uključen koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Naziv poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II“, broj poziva: UP.02.2.2.09.0139.

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu osoba s invaliditetom pružanjem usluge osobne asistencije u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. U projekt je uključeno 20 korisnika usluge osobne asistencije u dobi od 18-65+ godina sa područja Karlovačke županije, Grada Zagreba, Primorsko-goranska županija i Istarska županija, što ujedno doprinosi većoj vidljivosti osoba s invaliditetom, većoj osviještenosti javnosti o njihovim potrebama prilikom ostvarivanja svojih temeljnih prava i zadovoljavanju osnovnih životnih potreba. Širenjem usluge osobne asistencije dobiva se mogućnost unapređenja kvalitete življenja, socijalnog uključivanja te sprečavanja institucionalizacije.

Osobni asistenti usluge pružaju u dogovoru sa svojim korisnicima. Vrijeme, mjesto i način pružanja definira korisnik prema svojim potrebama.

Ukupna vrijednost projekta: 2.495.600,00 kn

Iznos EU potpore: 2.495.600,00 kn iz Europskog socijalnog fonda

Voditeljica projekta: Marica Poljančić

Koordinatori osobnih asistenta: Jelena Ribarić i Martina Benić

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta:

Karlovačka udruga spinalno ozlijeđenih – KaSPIN

A.G. Matoša 14c, Karlovac

Mob: +385 98 670 434

info@kaspin.hr

Posredničko tijelo razine 1:

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

ministarstvo@mdomsp.hr

www.mdomsp.hr

Posredničko tijelo razine 2:

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ured za financiranje i ugovaranje projekata EU

cesdfc@hzz.hr

www.hzz.hr

Novije novosti

Osvrt na asistenta Dejana Hodžića
|

Moj asistent Dejan i ja se puno družimo. Idemo na kave, razgovaramo o sportu i drugim aktualnim temama. Dejan mi također pomaže pri održavanju osobne higijene, kod oblačenja i ostalim po potrebi. Trudimo se da... Pročitaj više

Osvrt asistentice Katarine Mujić
|

S obzirom da gđa Milena ima dijagnosticiranu multiplusklerozu, potrebne su joj svakodnevne vježbe i masaže koje ne može izvoditi sama, te joj je potreban asistent. Također, potrebna joj je pomoć pri održavanje osobne higijene kao... Pročitaj više