Budi aktivan - Budi uključen II

UP.02.2.2.14.0067

Za 20 osoba sa najtežim stupnjem invaliditeta

O projektu: Karlovačka udruga spinalno ozlijeđenih - KaSPIN korisnica je odobrenog projekta Budi aktivan-Budi uključen II koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Naziv poziva na dostavu projektnog prijedloga Razvoj usluge osobne asistencije za osobe sa invaliditetom –faza III, broj poziva : UP.02.2.2.14.

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života osoba sa invaliditetom pružanjem usluge osobne asistencije u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. U projekt je uključeno 20 korisnika, osoba sa najtežim stupnjem invaliditeta, u usluge osobne asistencije, u dobi od 18-65+ godina sa područja Karlovačke , Primorsko – Goranske,  Istarske županije  i Grada Zagreba , što ujedno doprinosi većoj vidljivosti osoba sa invaliditetom , većoj osviještenosti  javnosti o njihovim potrebama prilikom ostvarivanja svojih temeljnih prava i zadovoljavanju  osnovnih životnih potreba. Širenjem usluge osobne asistencije dobiva se mogućnost unaprijeđenja kvalitete življenja , socijalnog uključivanja, te sprečavanja institucionalizacije .

Osobni asistenti usluge pružaju u dogovoru sa svojim korisnicima . Vrijeme , mjesto i način pružanja definira korisnik prema svojim potrebama.

Ukupna vrijednost projekta: 1.515.132,45 kn

Iznos EU potpore: 1.515.132,45 kn

Voditeljica projekta: Marica Poljančić

Koordinatori osobnih asistenta: Maja Prpić i Martina Benić

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta:

Karlovačka udruga spinalno ozlijeđenih – KaSPIN

A.G. Matoša 14c, Karlovac

Mob: +385 98 670 434

info@kaspin.hr

Ugovorno tijelo:

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

pisarnica@mrosp.hr

https://mrosp.gov.hr/

Posredničko tijelo razine 1:

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ured za financiranje i ugovaranje projekata EU

cesdfc@hzz.hr

www.hzz.hr

Novije novosti

Potpisivanje ugovora OA
|

U sklopu poziva Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom - faza III "Budi aktivan-Budi uključen II" UP.02.2.14.0067 potpisani su novi ugovori sa asistentima i korisnicima. Pročitaj više